GÁZTERV.info
KAPCSOLAT

Egyszerűsített (nem tervköteles) kazáncsere

Rendelet biztosít lehetőséget arra, hogy bizonyos esetekben a kazáncserét egyszerűsített eljárás keretében végezzék el. Ha műszaki megoldás megfelel az előírt feltételeknek, a gázkészülék cserét csak be kell jelenteni a szolgáltatónál, egy erre szolgáló formanyomtatvány segítségével. Ezekben a munkákban mérnökeinkkel egyáltalán nem veszünk részt, mivel tervezésre nincs szükség. Javasoljuk, hogy az érintettek közvetlenül kivitelezőt keressenek.

Egyszerűsített eljárásban gáztervet készíttetni nem szükséges. A munka elvégzésére csak feljogosított szerelőnek van lehetősége, aki a gázszolgáltató nevében elvégzi a kivitelezés műszaki-biztonsági ellenőrzését is. A szakemberek listája a szolgáltatónál érhető el.

Egyszerűsített eljárás a jogszabály szerint

A 11/2013. (III. 21.) NGM rendelet 6.§ -a szabályozza az egyszerűsített, azaz tervhez nem kötött készülékcserét, az alábbiak szerint:

6. § (1) Meglévő gázfogyasztó készülék cseréje egyszerűsített eljárással az alábbi feltételek egyidejű fennállása esetén végezhető:

(2) Az egyszerűsített gázkészülék cserét kizárólag az illetékes földgázelosztó, pébégáz fogyasztó készülékek esetében a pébégáz forgalmazó  minőségirányítási rendszerében előírtak alapján feljogosított gázszerelő végezheti.

Segítségre van szüksége?
Goda János
okl. épületgépész-mérnök
Gali András
épületenergetikai szakmérnök
gazterv.info © 2017-2024 Minden jog fenntartva.