GÁZTERV.info
KAPCSOLAT

Műszaki-biztonsági felülvizsgálat, gáz MEO

A telekhatáron belüli gázvezetékek és gázkészülékek használata csak a műszaki átvételt követően megengedett.

2008. évi XL. törvény a földgázellátásról - 89. § (3) Az elkészült gázszerelést a földgázelosztó vagy megbízottja az üzembe helyezés előtt köteles - az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználók esetében díjmentesen - műszaki-biztonsági szempontból ellenőrizni.

Illusztráló nagyító a gáz MEO-hoz

Gáz MEO

Ha szerelési munkálatokat végeztünk, a gázszolgáltatás megindításának feltétele, hogy a gázművek műszaki ellenőrzési osztálya (MEO) jóváhagyja a kivitelezett állapotot, és erről jegyzőkönyvet állítson ki. A MEO ellenőrzés egy alkalommal díjmentes, de ha a rendszer nem felel meg, a további kiszállásokért fizetnie kell a tulajdonosnak.

Szükséges dokumentumok

Műszaki biztonsági felülvizsgálat

A műszaki-biztonsági felülvizsgálat célja, hogy csak olyan rendszert üzemeltethessen a tulajdonos, amely nem veszélyezteti az élet- és vagyonbiztonságot.

A szolgáltatás igénybevételéhez a tulajdonosnak vagy megbízottjának a helyi gázszolgáltató ügyfélszolgálatán kell bejelentkezni és időpontot egyeztetni.

A helyszíni ellenőrzés folyamata

A gázszerelési munkák helyszíni átadás-átvételénél a gázművek szakembere mellett jelen kell lennie a kivitelezőnek és a megrendelőnek.

A MEO-s szakember általánosan az alábbiakat ellenőrzi:

Vonatkozó jogszabályok

Segítségre van szüksége?
Goda János
okl. épületgépész-mérnök
Gali András
épületenergetikai szakmérnök
gazterv.info © 2017-2023 Minden jog fenntartva.